Ta strona wykorzystuje ciasteczka ("cookies") w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Czy wyrażasz na to zgodę?

Czytaj więcej

Przemysł rolno-spożywczy

Interdyscyplinarny charakter CNBCh UW pozwala na rozwiązywanie kompleksowych, interdyscyplinarnych problemów, z jakimi zmagają się podmioty działające w branży rolno-spożywczej. Centrum oferuje min. szereg procedur analitycznych (łącznie z opracowywaniem nowych metod), do badań produktów spożywczych, w tym akredytowane metody badawcze oznaczanie metali w wodzie i glebie. Zespołu skupione w CNBCh UW specjalizują się również w analizach środowiskowych, badaniach bioróżnorodności, analizach mykologicznych czy badaniach taksonomicznych min. roślin z rodziny baldaszkowatych. Dzięki grupom badawczym specjalizującym się w chemii i syntezie organicznej jesteśmy w stanie opracować nowe preparaty o szerokim spektrum zastosowania (np. nawozy sztuczne), lub pomóc w optymalizacji obecnie stosowanych ścieżek syntezy, przygotowując personalizowane katalizatory reakcji chemicznych. Oferta CNBCh UW .pdf

GRUPY BADAWCZE:

  1. Analityczne Centrum Ekspercki (prof. dr hab. Ewa Bulska)
  2. Ekologia Siedlisk i Organizmów Wodnych (prof. dr hab. Joanna Pijanowska)
  3. Filogeneza i Ewolucja Roślin (prof. dr hab. Krzysztof Spalik)
  4. Biogeochemia i Ekologia Ekosystemów ZERiOŚ (dr hab. Małgorzata Suska-Malawska)
  5. Laboratorium Chemii Supramolekularnej (dr Michał Chmielewski)
  6. Laboratorium Informacji Obrazowej (dr Marek Ostrowski)
  7. Laboratorium Ochrony i Rekultywacji Wód (prof. dr hab. Ryszard J. Chróst)
  8. Laboratorium Syntezy Metaloorganicznej (prof. dr hab. Karol Grela)
  9. Laboratorium Związków Biologicznie-Czynnych (prof. dr hab. Aleksandra Misicka-Kęsik)
  10. Pracownia Mykologiczna (dr Marta Wrzosek)